Fire tips til deg som skal kjøpe bruktbil

Rød bil i forgrunnen og easy bruktbil i bakgrunnen

Bilkjøp er en stor investering, også når du skal kjøpe bruktbil. Selv om du ikke skal legge mer i det enn kanskje 20-30000 kroner, er det kjedelig å gjøre et dårlig kjøp og sitte igjen med følelsen av å ha kjøpt «katta i sekken». I denne artikkelen forteller vi deg hvilke feller du må unngå for å ikke gjøre et bruktbil-bomkjøp.

1.

Tenk klart – ikke la entusiasmen ta overhånd

Også hos en bruktbilforhandler er det lett å la seg rive med av de blanke og nypolerte bilene som bare venter på at du skal velge akkurat dem. Da er det lurt å ikke bli for ivrig, men å faktisk gjøre de undersøkelsene som må til og stille de nødvendige spørsmålene til selgeren. 

2.

Lytt til selgeren – ikke gå dine egne veier

Selv om bruktbilselgere kanskje har et litt frynsete rykte, er det faktisk skikkelige folk du har med å gjøre. En seriøs bruktbilselger har satt seg godt inn i bilen han eller hun skal selge og kan fortelle deg det som er verdt å vite om bilen, som bilens servicehistorikk, antall eiere også videre. 

3.

Ta deg god tid – ikke handle på impuls

Når du finner bilen du har lyst på er det viktig å ikke bare følge godfølelsen, men å be om en prøvetur og bruke litt tid før du eventuelt slår til. En liten prøvekjøringstur vil gi deg bedre kjennskap til bilen og den umiddelbare godfølelsen får tid til å bli bekreftet, eventuelt blekne…

4.

Husk rammene – Ikke glem hva du kan handle for

Før du oppsøker forhandleren er det viktig å tenke over hvor mye penger du vil bruke på bruktbilkjøpet. Når du står der og har funnet bilen du har lyst på, er det viktig å være tro mot dette, med mindre du har ubegrensede midler da… 

PS! Vi i Easy bruktbil elsker en engasjert bilprat, men vi vet også hvor viktig det er at du gjør et godt kjøp. Derfor får du disse rådene fra oss 😉 Når du kjøper bruktbil fra oss, kan du være sikker på at alt rundt kjøpet er i trygge hender!

Kjøpe bruktbil og trenger å bytte inn din gamle bil?