Kjøpe bruktbil? Slik finner du bilen som passer for deg

Bruktbilmarkedet er brennhett for tiden. Her får du tre tips til hvordan du finner riktig bruktbil til deg og ditt behov.  

1.

Tenk over behovet ditt   

En bil kan dekke så mange behov, enten du er i førtiårskrisa og vurderer sportsbil, er ivrig jeger og trenger firehjulstrekker fordi drar på fjellet hver helg eller fikk flere barn enn du hadde planlagt og først og fremst må tenke praktisk. Før du oppsøker forhandler, gjør du derfor lurt i å tenke godt over behovet for bil; hva er viktigst for deg og resten av familien, hva er behovet i hverdagen kontra i helgene og vil behovene være det samme i tiden som kommer? 

2.

Bestem deg for hvor mange penger du vil bruke 

Alle som har besøkt en bilforhandler vet hvor lett det er å la seg rive med av de flotte bilene som står der. Da kan det være lurt at du tenkt godt over bilbudsjettet før du oppsøker forhandleren. Dette er i hvert fall en god forsikring mot å gå på en smell hvor du kjøper en dyrere og kanskje mindre hensiktsmessig bil enn behovet skulle tilsi.  

3.

Bruk selgerens kunnskap for det det er verdt  

Bruktbilselgere er ikke farlige folk, dessuten kan de faktisk mye om bilene de selger. En viktig del av det å finne riktig bruktbil, er derfor å ta deg god tid til å snakke med forhandler og få en ordentlig gjennomgang av bilen du vurderer.  

Skal du kjøpe eller selge bruktbil, og trenger en god selger å snakke med? Easy bruktbil har et stort utvalg bruktbiler og kjøper også brukte biler, eller bytter brukt mot brukt.  

Fordeler med å kjøpe bruktbil av merkeuavhengige forhandlere